Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tanıtım

Medeniyet Psikoloji

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmetleri sunan bir birimdir. Deneyimli ve uzman kadromuz bireysel, çift ve grup terapisi hizmetleri vermektedir.

Psikoterapi nedir?

Psikoterapi, günlük hayatta psikolojik sıkıntılar yaşayan bireylerin sıkıntılarını hafifletmek için başvurdukları bir yöntemdir. Bireyler çok farklı sebeplerle psikolojik sıkıntılar yaşayabilirler.  Kendini depresif veya endişeli hissetmek, fobilerin olması, panik ataklar geçirmek, yas tutma sürecinin uzaması, tıbbi sorunlara bağlı yaşanan psikolojik gerilimler, ilişki ve iletişim problemleri, ailesel problemler, iş yerinde yaşanan problemler, stresi veya öfkeyi yönetememek ve kişilik bozuklukları bireyleri psikoterapiye getiren sebeplerin sadece bazılarıdır.

Psikoterapide danışan ve psikolog üzerinde çalışılacak konuları belirler ve değişik psikoterapi yaklaşımlarını (psikodinamik, ilişkisel, bilişsel-davranışçı, diyalektik-davranışçı vb.) kullanarak danışanın sıkıntısını azaltmak için birlikte çalışırlar.

Bireyleri psikoterapiye getiren bazı sıkıntılar nelerdir?

Depresif semptomlar

Sosyal Fobi

Özgül Fobiler (yükseklik, kapalı alan, gök gürültüsü,  uçak, hayvan, kan, iğne, vb.)

Panik Bozukluk

Yaygın Endişe Bozukluğu

Obsesif-Kompulsif Bozukluk

Travmatik semptomlar

İlişki ile ilgili sıkıntılar

İşle ilgili sıkıntılar

Stres yönetiminde sıkıntılar

Sınav kaygısı ve diğer akademik sıkıntılar

Kendilik algısı ve kimlik ile ilgili sıkıntılar

Özgüven ile ilgili sıkıntılar

Öfke yönetimindeki sıkıntılar

Uyku bozuklukları

Cinsellikle ilişkili sıkıntılar

Yeme bozuklukları

Somatik belirti bozuklukları

Kişilik bozuklukları

Uyum problemleri ve diğerleri.

Ne zaman psikoterapiye başvurmalısınız?

Yaşadığınız psikolojik sıkıntı yüzünden mutsuz hissettiğinizde veya bu sıkıntı işinizi, okulunuzu veya ilişkilerinizi olumsuz etkilemeye başladığında, bir psikologla görüşmeniz tavsiye edilir.

Psikoterapi türleri nelerdir?

Bireysel, çift veya grup psikoterapisi yoluyla bireyler psikolojik destek alabilirler. En çok fayda göreceğiniz psikoterapi türüne psikoloğunuz ile birlikte karar verebilirsiniz.

Psikoterapi seans süresi nedir?

Psikoterapi seansları 45-50 dakika sürer.

Psikoterapi kaç seans devam eder?

Bireylerin değişik ihtiyaçlarına göre psikoterapi süresi değişmektedir.  Psikoterapiden olabildiğince fayda görmek için psikoterapiye devam etmeniz gereken yaklaşık süreyi psikoloğunuzla konuşabilirsiniz.

Psikoterapi mi ilaç yönetimi mi?

Bireylerin yaşadıkları psikolojik sıkıntıya göre farklı ihtiyaçları olabilir. Bazı psikolojik sıkıntılar sadece psikoterapi ile azalırken, bazı psikolojik sıkıntılar için hem psikoterapi hem ilaç tedavisi, bazı psikolojik sıkıntılar için ise sadece ilaç tedavisi yeterli olacaktır.  Size bir psikoterapiden mi yoksa tedavisinden mi daha çok yardım edebileceğinize,  psikoloğumuzla görüşme sırasında karar verebilirsiniz.

Psikoterapi hizmeti gizli midir?

Psikoterapi aldığınız sürece ve sonrasında danışan-terapist arasında konuşulan tüm konular gizli kalacaktır. Ancak intihar, cinayet ve çocuk istismarı durumlarında gerekliyse gizlilik kaidesi bozulabilir. Gizlilik ile ilgili daha fazla bilgiyi psikoloğunuzdan ilk seansta alabilirsiniz.

Acil durumlarda ne yapmalı?

Eğer acil bir durumuz olduğunu düşünüyorsanız, kendinize veya bir başkasına zarar verme düşünceleriniz varsa hemen en yakın hastanenin acil servisine gidiniz.

Araştırma

Grup terapileri ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Lütfen bilgi almak için 0216 280 2640 numarayı arayınız.

Eğitim verdiğimiz alanlar

Okullar, işyerleri ve diğer kurumlara ihtiyaçları dahilinde eğitim vermekteyiz. Eğitim süreleri kurumun ihtiyacına göre belirlenir. Eğitim verdiğimiz bazı alanlar aşağıdaki gibidir:

Stres yönetimi

Öfke yönetimi